EN BG RU
Размер на шрифта Отпечатай

„Планекс Инвест“ подкрепя любителския волейбол

„Планекс Инвест“ подкрепя любителския волейбол
За втора поредна година „Планекс Инвест“ подкрепя софийския отбор на „Звездовищата“, който вече от 10 години е традиционен участник в Любителска волейболна лига „Волеймания“ (ЛВЛ).

В края на месец септември 2018 г. стартира 14-ото поредно издание на Лигата, мачовете от което ще се играят в спортни зали в София и страната – 50 мъжки и 10 женски отбора ще участват в оспорваната надпревара. Мъжките отбори ще бъдат разделени в три дивизии – А, Б1 и Б2, а женските сформират отделна лига. Най-добрите отбори от втората и третата дивизия традиционно получават право да играят през следващия сезон в по-горната група, където и конкуренцията е на по-високо ниво. 

Паралелно с мачовете от отделните дивизии се провежда и „Турнир за Купата на Лигата“, в който участие ще вземат 30 отбора.

През изминалия сезон 2017-2018 благодарение на отличните условия, при които отбор „Звездовищата“ имаше възможност да се подготвя, успява да спечели Любителска волейболна лига "Волеймания" в дивизия Б1. Финансовата подкрепа на „Планекс“ позволи на отбора да тренира и играе домакинските си мачове в нова зала, с хубава настилка и възможност срещите да бъдат наблюдавани на живо от привържениците.  

През изминалия сезон 2017/2018 г. в надпреварата взеха участие 45 мъжки и 9 женски отбора, като най-много бяха тези от гр. София, но освен тях в състезанието традиционно участват състави от Пловдив, Пазарджик, Враца, Ботевград, Ихтиман, Етрополе, Ябланица, Осогово, Брацигово и други населени места от Западна България. Отборите са съставени от хора на всякакви възрасти – от ненавършили пълнолетие до хора в пенсионна възраст, практикуващи разнообразни професии, но обединени от любовта си към волейбола. Броят на зрителите на срещите от редовния сезон нерядко си съперничи с този на посещаващите мачове от професионалните лиги в България.

През последните години организаторите на ЛВЛ работят все по-тясно с Българската федерация по волейбол, като всички съдийски назначения за волейболните мачове са санкционирани от самата федерация. Лигата ежегодно връчва награда „Златна мрежа“ на изявени деятели в областта на българския волейбол, което, заедно с вече многобройните благотворителни инициативи и сътрудничество с известни имена на българския спорт и шоубизнес (национални състезатели и треньори, телевизионни водещи и т.н.) допринася за все по-голямата популярност на ЛВЛ.

JS-XII_T6_0003c.jpg Корал Резиденс, Варна Град:Варна Тип:жилищен комплекс Етап:в експлоатация
TIFF_Sundance_3D_day_11.jpg Сънденс Резиденс Град:София Тип:жилищен комплекс Етап:в експлоатация
PP 1.jpg Панорама парк Град:Варна Тип:жилищен комплекс Етап:в строеж