EN BG RU
Размер на шрифта Отпечатай

За последните 15 години „Планекс“ е спасила 234 дървета от изсичане

 14/02/2018 За последните 15 години „Планекс“ е спасила 234 дървета от изсичане
„Планекс“ участва във варненската кампания „Лист по лист“, организирана от  Обществен център за околна среда и устойчиво развитие. За 15 години общите усилия на целия екип да предава за рециклиране употребената офис хартия, спасяват 234 дървета от изсичане. 
Компанията е сред шестте „отличници“ за 2017 година с 1 250 килограма предадена хартия и съответно 21 спасени дървета. „Планекс“ започва участието си в кампанията през 2003 година, за да отчете към 31 декември 2017 година рециклирането на 13 693 килограма хартия. 

1 тон рециклирана хартия спасява от изсичане 17 дървета от изсичане. Кампанията започва през 2000 година и цели да накара хората и компанииите да се замислят преди да изхвърлят непотребната офис хартия в коша за боклук.

Участието на „Планекс“ в кампанията е споделено с още над 300 офиси, институции и граждани. Общо до момента кампанията "Лист по лист" е събрала и рециклирала 781 558 килограма хартия, което се равнява на 16 172 дървета. Участниците се присъединяват доброволно, без да очакват възмездие за предоставената хартия. Те даряват хартията, която кампанията „Лист по лист“ продава на рециклиращите компании.  Чрез приходите фондът е подпомогнал десетки екологични инициативи през годините, сред които акции по озеленяване и залесяване, инициативи за почистване на неохраняеми плажове, подпомагане на младежки и екологични форуми и много други. 

Подкрепата на „Планекс“ е част от философията на компанията за подобряване средата на живот и максимално приближаване към природата.  Тази визия е застъпена и в проектирането и строителството на сгради и жилищни комплекси. Те покриват съвременните изисквания за „зелена сграда“ – енергоефективност, влагане на естествени материали, създаване на нови зелени площи, вписване на естествения ландшафт в проектирането на обектите. „Планекс“ не просто задължително опазва съществуващата зеленина при изграждането на всички свои проекти, но и я дообогатява – пример за това жилищните комплекси във Варна „Акварел Резиденс“ и „Бутик Резиденс“

JS-XII_T6_0003c.jpg Корал Резиденс, Варна Град:Варна Тип:жилищен комплекс Етап:в строеж
TIFF_Sundance_3D_day_11.jpg Сънденс Резиденс Град:София Тип:жилищен комплекс Етап:в експлоатация
PP 1.jpg Панорама парк Град:Варна Тип:жилищен комплекс Етап:в строеж