EN BG RU
Размер на шрифта Отпечатай

„Академия за родители“ подготви Варна за важните предизвикателства на родителството

 25/10/2017 „Академия за родители“ подготви Варна за важните предизвикателства на родителството
Варна, 25.10.2017 г.  На 21 октомври 2017 г. най-големият семеен форум „Академия за родители“ гостува във Варна за втора поредна година и отново събра на едно място в детски център „Мама и аз“ специалисти и организации в подкрепа на едно по-осъзнато и подготвено родителство. 

С отглеждането и възпитанието на децата си всеки родител се справя сам, често търсейки информация и помощ  от най-близките източници като роднини и интернет, които не винаги са най-достоверните или достатъчни. „Академия за родители“ предложи  професионални консултации с изявени специалисти в различни области по време на форума като се разгледаха теми като  детското здраве, отглеждането и възпитанието на детето, как се изграждат здравословни хранителни навици,  алтернативни образователни модели и други важни теми за съвременния родител. 

По време на лекциите варненските бъдещи и настоящи родители не просто отговориха на своите въпроси, свързани с всичко най-важно от периодите преди и по време на родителството, но се запознаха и с актуалните и ефективни начини да бъдат още по-полезни за семействата си в тази толкова отговорната роля.

Заедно с децата си те прекараха един незабравим ден, в който успяха да се включат и в много практически работилници. Упражниха уменията си за първа помощ, умесиха заедно вкусен хляб, приготвиха здравословни вкусотии, програмираха роботи, създаваха цветни къщи, играха множество занимателни и образователни игри, потопиха се в стаята на приказките. Имаха възможност да се консултират на място и с психолози за всичко, което прави родителското им ежедневие несигурно. 
В края на този вълнуващ и полезен ден гостите си тръгнаха с мисията „Аз съм най-добрият родител за моето дете. Ще се грижа и за себе си!“ И така обещаха да продължават да развиват и прилагат наученото.  

Пълната информация за събитието и темите, запис на основните лекции, както и много полезна информация за родителството, можете да намерите на: www.parentacademy.bg, както и в профилите ни във Facebook и YouTube. 

Благодарение на партньорите на събитието Mtel, NN България, Solvay Sodi, Vedra, Baby Dove, Devin, CryoSave и Genoma,  родители и деца получиха тази безценна палитра от знания и умения безплатно. 

JS-XII_T6_0003c.jpg Корал Резиденс, Варна Град:Варна Тип:жилищен комплекс Етап:в строеж
TIFF_Sundance_3D_day_11.jpg Сънденс Резиденс Град:София Тип:жилищен комплекс Етап:в експлоатация
PP 1.jpg Панорама парк Град:Варна Тип:жилищен комплекс Етап:в строеж