EN BG RU
Размер на шрифта Отпечатай

„Планекс“ се включи в инициативата за подкрепа на варненския детско-юношески баскетболен отбор

 27/02/2017 „Планекс“ се включи в инициативата за подкрепа на варненския детско-юношески  баскетболен отбор
Варна, 25.02.2017

Събраните средства в размер на 45 000 лева ще бъдат дарени за основен ремонт на зала „Приморец“, където много деца спортуват ежедневно. Мениджърският екип на „Планекс“ взеха участие в благотворителното събитие, което се проведе в хотел „Интернационал“, и допринесоха за осигуряването на подходящи условия за тренировки на детско-юношеската баскетболна школа „Черно Море“ в спортното съоръжение. Каузата подкрепиха още Интерком Груп ООД, JCV, CBA, Top Print и Асоциация „Докосни дъгата“, като събитието събра над 200 гости.
Благотворителният бал бе уважен от любимците на българската публика – Васил Петров, Есил Дюран, Руслан Мъйнов и Годжи, които участваха в инициативата благотворително. Събитието се проведе с подкрепата на Областна управа Варна и община Варна, Министерството на труда и социалната политика и Варненския и Великопреславски митрополит Йоан.
„Удовлетворен съм, че бяхме част от благотворителната инициатива за набиране на средства за варненския детско-юношески баскетболен отбор и заедно с всички участници ще допринесем за неговото развитие. От години „Планекс“ приема като своя мисия да инвестира в подкрепа на малките спортисти в България“,  сподели по време на бала инж. Пламен Андреев, управител на „Планекс“.
Подкрепата на детския спорт в България е приоритет в програмата за корпоративна социална отговорност на „Планекс“. „С гордост мога да споделя, че подпомагаме „Шун Джудо Клуб“ в София и детски футболен клуб „Звездичка“ в Бургас“, допълни инж. Христо Димитров, управител на „Планекс“. Компанията изцяло се грижи за „Шун Джудо Клуб“ , където децата се възпитават в добрина и треньорите ги вдъхновяват да станат големи спортисти. „Планекс“ е основен спонсор на футболния клуб „Звездичка“, като осигурява екипировката на отбора и подкрепя проекта за изграждане на нов футболен стадион.
Подпомагането на различни благотворителни инициативи, свързани с развитието на детския спорт, е част от ангажираността „Планекс“  към стимулиране на здравословен начин на живот, развиване на  спортен дух и състезателност и намаляване на обездвижването сред децата.

JS-XII_T6_0003c.jpg Корал Резиденс, Варна Град:Варна Тип:жилищен комплекс Етап:в експлоатация
TIFF_Sundance_3D_day_11.jpg Сънденс Резиденс Град:София Тип:жилищен комплекс Етап:в експлоатация
PP 1.jpg Панорама парк Град:Варна Тип:жилищен комплекс Етап:в строеж