EN BG RU
Размер на шрифта Отпечатай

„Акварел Резиденс“ победи в Конкурса „Сграда на Годината България’2016“

 13/12/2016 „Акварел Резиденс“ победи в Конкурса „Сграда на Годината България’2016“

Уникалният  жилищен комплекс във Варна обра овациите на строителния бранш

София, 13.12.2016 г. 
За 15-и пореден път Националният конкурс "Сграда на годината" направи преглед на най-хубавите сгради в България, реализирани през изтичащата година. Това е най-престижното събитиe в сферата на инвестиционните проекти, строителството и архитектурата у нас.
28-членното жури, съставено от представители на професионалните и академични общности, браншовите организации и водещи компании от бизнеса, с председател зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова, единодушно присъди първа награда в категорията „Жилищни комплекси“ на „Акварел Резиденс“ – Варна. Впечатляващият комплекс от затворен тип във варненския квартал „Бриз“ е изграден от фирма Планекс. Инвеститор на отличената сграда е Планекс Инвест, проектант- арх. Мартин Христов, а конструктор- инж. Веселин Първанов.
„Акварел Резиденс“ демонстрира визията на „Планекс“ за подобряване средата на живот и максимално приближаване към природата.  Комплексът в най-голяма степен покрива съвременните изисквания за „зелена сграда“– енергоефективност, влагане на естествени материали, създаване на нови зелени площи. Основният приоритет при композирането на сградите в „Акварел Резиденс“ е запазването на иглолистната растителност в съчетание с комфорта на обитаването. 
„От пролетта досега много хора искаха да им покажа „Акварел“. След разходката почти всички сядаха в парка и казваха „Не ми се тръгва оттук“. За мен това също е оценка. Благодаря на екипа на „Планекс“, на проектантите, на журито, на всички наши партньори и клиенти“- каза на официалната церемония за връчване на статуетката „Сграда на Годината“ управителят на „Планекс“ инж. Пламен Андреев
Това е поредната престижна награда за варненската строителна компания. През октомври „Акварел Резиденс“ бе обявен и за Най-добрата жилищна сграда във Варненска област на конкурса „Златен отвес 2016“.

Повече за „Акварел Резиденс“ вижте тук.

JS-XII_T6_0003c.jpg Корал Резиденс, Варна Град:Варна Тип:жилищен комплекс Етап:в строеж
TIFF_Sundance_3D_day_11.jpg Сънденс Резиденс Град:София Тип:жилищен комплекс Етап:в експлоатация
PP 1.jpg Панорама парк Град:Варна Тип:жилищен комплекс Етап:в строеж

Галерия