EN BG RU
Размер на шрифта Отпечатай

Планекс подкрепя кампанията „София – зелена столица на Европа“

 03/12/2016 Планекс подкрепя кампанията „София – зелена столица на Европа“

София, 3.12.2016
На 3 декември 2016 год. сдружение „Био Град София“ представи първия по рода си в България Музей на пчелата по проект „София – зелена столица на Европа“. Той представлява специално изградена къщичка във формата на кошер, направен от глина и с тревен покрив, на който през пролетта ще има цветя за пчелите. Изграждането на площадката, на която е позициониран Музеят на пчелата, е реализирано с помощта на Планекс.
В Музея на пчелата има специално изграден наблюдателен кошер и богат информационен снимков материал, а през специално прозорче всички посетители ще могат да наблюдават живота на пчелите. От февруари 2017 г. той ще работи целогодишно за желаещите да го посетят, а дотогава, през зимата, когато пчелите не водят активен живот, в него ще се провеждат професионални пчеларски курсове и събития.
Изграждането на музея цели повишаване общата култура и знанията за пчелите и тяхната роля не само за поддържането на биоразнообразието в големия град, но и изобщо за съществуването на хората.
На събитието присъстваха представители на СО-район „Студентски“, „Спортна София“, представители медиите, на множество пчеларски организации, преподаватели и студенти, граждани и гости на София.

JS-XII_T6_0003c.jpg Корал Резиденс, Варна Град:Варна Тип:жилищен комплекс Етап:в строеж
TIFF_Sundance_3D_day_11.jpg Сънденс Резиденс Град:София Тип:жилищен комплекс Етап:в експлоатация
PP 1.jpg Панорама парк Град:Варна Тип:жилищен комплекс Етап:в строеж