EN BG RU
Размер на шрифта Отпечатай

Планекс с анализи и прогнози за строителството - BalREc 2016

 10/11/2016 Планекс с анализи и прогнози за строителството - BalREc 2016
Политическите промени в света и на локално ниво ще се отразят и върху строителния бизнес в България.

Надявам се влиянието да бъде по-малко, прогнозира един от най-успешните строителни предприемачи инж. Пламен Андреев.

София, 10.11.2016 г. 
Променената политическа обстановка след изборите в САЩ, както и следизборните настроения у нас, няма как да не окажат влияние върху строителството и инвестиционната среда в България, смята управителят на една от най-големите строителни компании- Планекс, инж. Пламен Андреев. 

Той се надява влиянието да бъде по-малко и през 2017 година да продължи тенденцията за увеличаващо се предлагане на имоти. Инвестиционната среда през 2016 година е сравнително добра, с възходящ пазар на жилищата и отдаването на офиси под наем. До някаква степен възход имаше и в индустрията и логистиката, отчита инж. Пламен Андреев. 

Управителят на Планекс прогнозира бъдещето на строителния сектор и чуждите инвестиции у нас на конференцията BalREc 2016, която се проведе в София. Според него при увеличаващото се предлагане на имоти отново решаващо за добрата реализация ще бъде качеството на проектите и поемането на умерени рискове от предприемачите. Наред с това ключово ще бъде ненадценяването на продукта, тоест адекватни на пазара цени на жилищата и наемите през 2017 година.

Конференцията BalREc е най-влиятелната публична платформа за дискусия в сектора на недвижимите имоти и инвестициите, която се провежда в България. Събитието събра управителите на най-активните компании от сферата на инвестиционните проекти в България: инвеститори и инвестиционни фондове, банки, консултанти, правни компании, асет мениджъри. 

Анализирани бяха пазарните тенденции за 2016 година и прогнозите в различни области на предприемачеството– офис, търговски, индустриални, жилищни и ваканционни проекти, икономическия климат като фактор за развитието на проектите, както и предизвикателствата, които инвеститорите срещат в страната ни.


Инж. Пламен Андреев е управител на Планекс. Завършил е Висшето военно-строително училище със специалност "Промишлено и гражданско строителство". 

„Планекс“ се утвърди като една от водещите български строително-инвестиционни компании с 26-годишен опит и множество реализирани проекти (над 1 200 000 кв.м.). От 2007 г. насам е сред петте най-добри български компании в областта на високото строителство. Портфолиото на „Планекс“ включва разнообразни обекти: хотели и ваканционни комплекси, жилищни сгради, търговски и офис центрове, молове, индустриални и логистични сгради, инфраструктурни проекти. Със собствено ноу-хау, високо технологично и организационно ниво и спазването на стандартите за качество, фирмата е спечелила отлична репутация в браншовите среди и сред инвеститорите, и се е превърнала в еталон за качество и стил в строителството. „Планекс“ е носител на множество национални и регионални награди за строителство. Повече за компанията и проектите може да откриете тук: http://planex.bg/

JS-XII_T6_0003c.jpg Корал Резиденс, Варна Град:Варна Тип:жилищен комплекс Етап:в строеж
TIFF_Sundance_3D_day_11.jpg Сънденс Резиденс Град:София Тип:жилищен комплекс Етап:в експлоатация
PP 1.jpg Панорама парк Град:Варна Тип:жилищен комплекс Етап:в строеж