EN BG RU
Размер на шрифта Отпечатай

Планекс Холдинг дари на Варна мраморна пластика на Венера

 14/08/2010 Планекс Холдинг дари на Варна мраморна пластика на Венера
На 14 август беше официалното откриване на пластиката „Венера от Варна”, която Планекнс Холдинг подари на град Варна по повод 20-годишнината от основаването си. Дарението беше прието от кмета на града Кирил Йорданов. На събитието присъстваха областният управител на Варненска област – Данчо Симеонов, общественици, граждани, представители на медиите, приятели и служители на фирмата.

Пластиката „Венера от Варна” е изработена от цял блок тасоски мрамор и е дело на скулптора Веселин Костадинов. „В страната няма подобно произведение, поставено на открито – казва Костадинов. „Необходим ни е културен ренесанс, със стойностни работи, съобразени с европейското мислене и възприемане на изкуството. Необходими са ни дарители, бизнесмени с широк поглед, ценящи изкуството и артистите.”

“За 20 години Планекс построи много сгради във Варна. Винаги сме се старали да строим качествено и модерно, да правим града по-красив” - каза Пламен Андреев, управител и съсобственик на Планекс Холдинг. „Надяваме се варненци да приемат пластиката на Венера като израз на добрата воля, духовна потребност и обществена отговорност на компанията, както и като желание за подобряване на градската среда”

Това не е първата подобна инициатива на Планекс. Фонтанът с делфините пред църквата „Св. Никола” на бул. „Княз Борис І” също е дарение от холдинга за варненци. За съжаление от доста време фонтанът е боядисан с блажна боя – дело на неизвестни хулигани.

JS-XII_T6_0003c.jpg Корал Резиденс, Варна Град:Варна Тип:жилищен комплекс Етап:в експлоатация
TIFF_Sundance_3D_day_11.jpg Сънденс Резиденс Град:София Тип:жилищен комплекс Етап:в експлоатация
PP 1.jpg Панорама парк Град:Варна Тип:жилищен комплекс Етап:в строеж

Галерия