EN BG RU
Размер на шрифта Отпечатай

"Планекс" ООД започна строителството на Община Каварна

 11/01/2010 "Планекс" ООД започна строителството на Община Каварна

На 11 януари кметът на Каварна Цонко Цонев и управителят на Планекс инж. Христо Димитров направиха първата копка на новата административна сграда на Общината.

Строител на обекта е „Планекс” ООД. Фирмата спечели търга за строителството в края на 2009 г. Тръжната процедура бе обявена на инженерингов принцип – идеен проект и ценова оферта и протече при конкуренция на повече от десет участника. Автор на проекта, с който „Планекс” ООД спечели, е архитектурно студио „Е-Арх”.

Новата сграда на общината ще бъде разположена непосредствено до пешеходната зона в Каварна, като допълващо застрояване към съществуващата сграда на читалище „Съгласие”. Зданието ще бъде на три етажа, предвижда се изграждане на конферентна зала. На подземния етаж ще бъдат обособени паркинг за автомобили и репетиционна зала за нуждите на фолклорен танцов ансамбъл „Бизоне”. Във фоайето, което е и лицето на сградата, има зона за експозиции на историята и археологията на града, временни и постоянни изложби. Материалите, които ще се ползват за фасадите са камък и стъкло. Части от фасадата ще бъдат издадени като зелени градини с балкони от метална конструкция и ажурни прегради. Проектирани са характерни стъклени обеми, напомнящи за аквариуми между каменните плоскости.

Инвестицията, включваща и изграждане на цялостната инфраструктура, възлиза на 3,1 милиона лева. Сградата трябва да бъде завършена през септември тази година.


JS-XII_T6_0003c.jpg Корал Резиденс, Варна Град:Варна Тип:жилищен комплекс Етап:в експлоатация
TIFF_Sundance_3D_day_11.jpg Сънденс Резиденс Град:София Тип:жилищен комплекс Етап:в експлоатация
PP 1.jpg Панорама парк Град:Варна Тип:жилищен комплекс Етап:в строеж

Галерия